Zet je stress, gepieker en vermoeidheid in de schijnwerpers

Op het pad van geluk heb ik altijd veel gehad aan schrijven. In periodes dat er veel op me afkomt. Als ik weinig energie heb. Wanneer ik blijf hangen in emoties. Als ik weer eens pieker over van alles en niks. Altijd weer pak ik mijn dagboek om het van me af te schrijven. Soms is het nodig om helderheid te krijgen. Ook dat doe ik via woorden.

Zelf heb ik ervaren dat het behoorlijk moeilijk kan zijn om te beginnen. Om die eerste zin op papier te krijgen. In die gevallen helpt het mij om een begin aangereikt te krijgen. In deze ‘Woorden van geluk’ wil ik je dat begin geven.

In het filmpje schieten een heleboel woorden voorbij. Kijk er naar, haal even een keer goed adem en zet het dan stil. Of maak een screenshot. Dan staat er een woord in beeld. Gebruik dat woord als begin voor jouw schrijfmoment. Trouwens, als je niet zo’n schrijver bent, een Art Journal is ook een prachtige manier van tot jezelf komen.

Want het gaat uiteindelijk om het inzicht dat je krijgt. Door stil te staan, te focussen op jezelf en je bewust te worden van wat er binnen in jou gebeurt.

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Anne
  Beantwoorden

  positiviteit. Dan je wel Maureen!

  • Maureen Piet
   Beantwoorden

   Alsjeblieft Anne, wat een fijn woord voor jou.

 • Petra
  Beantwoorden

  Wat een goed idee, Maureen! Ik herken me helemaal in jouw verhaal. Heb ook meestal geen moeite om te beginnen, maar dit is wel een leuke manier om eens anders te beginnen! Ik had sprankeling.

  • Maureen Piet
   Beantwoorden

   Hoi Petra, Wat een mooi woord, sprankeling! Gaaf. En fijn te horen dat je dit een leuk idee vindt om eens anders te beginnen. Dat was precies de bedoeling 🙂 😉

Leave a Comment

Stuur ons een e-mail

Stuur ons een e-mail met uw vraag. Wij reageren binnen 2 werkdagen.

0

Start typing and press Enter to search

Geluk zit in een klein hoekje ... zorg dat je het niet mist Gratis e-book van Jouw Geluk en Succes

“Geluk zit in een klein hoekje … Zorg dat
je het niet mist”

Download vandaag nog ons gratis e-book.

 

Met een 21 dagen klein geluk-dagboek!